Tijdens een stage in de kinderopvang doe je praktijkervaring op in de dagelijkse verzorging van jonge kinderen. Je verbetert je vaardigheden én je komt erachter of werken in de kinderopvang iets voor jou is. Tijdens je stage werk je nauw samen met een ervaren medewerker, waar je veel van kunt leren. Daarnaast begeleiden zij jou bij het uitvoeren van je taken. Zoals het observeren van kinderen, (pedagogische) activiteiten organiseren/begeleiden en de kinderen verzorgen en ondersteunen in hun taal – en motorische ontwikkeling. Daarnaast leer je hoe je een veilige en stimulerende omgeving creëert voor kinderen.

Als stagiair verwachten wij uiteraard jouw volle inzet en dat je er ook representatief uitziet.
Dit betekent dat we geen blote buiken, zichtbare bilnaad bij bukken, hinderlijke zichtbare piercings, lange gelnagels, strakke kleding of overdreven gebruik van make-up, willen zien.
Ook het dragen van juwelen (oorringen, ringen, halskettingen, armbanden, …) is niet toegelaten. Goede lichamelijke verzorging en het dragen van frisse, schone kleren zijn eveneens belangrijke basisvoorwaarden.

Verder verwachten we dat je zelf verantwoordelijkheid draagt om bij afwezigheid en/of laattijdigheden dit tijdig te melden aan (de verantwoordelijke van) het kinderdagverblijf. Persoonlijke afspraken dienen buiten de stagetijd gepland te worden en gsm-(smartphone)gebruik tijdens de stagetijd is niet toegelaten.

Het naleven van stage-opdrachten (opgelegd door jouw school) valt ook onder jouw eigen verantwoordelijkheid, hoewel deze op voorhand en in samenwerking met de begeleider worden doorgenomen en gepland. We hechten waarde aan openheid en eerlijkheid, en verwachten dat je vriendelijk en zorgzaam bent naar de kinderen toe, evenals beleefdheid naar ouders en collega’s.

Het kinderdagverblijf neemt zich het recht om, indien bovenstaande voorwaarden door de stagiair niet worden nageleefd, de stage stop te zetten en dit al dan niet in onderling overleg met de school.

Wat kan je als stagiair van ons verwachten?

  • We zullen je wegwijs maken in de dagelijkse werking van een kinderdagverblijf.
  • Je wordt opgenomen in een team waarin we jou zullen ondersteunen en leerkansen bieden om te groeien.
  • Je krijgt een mentor toegewezen en ontvangt professionele begeleiding bij je (stage)opdrachten en in je leerproces.
  • We streven naar een cultuur van openheid, eerlijkheid en collegialiteit.
  • Je beleeft een leerzame en gezellige periode bij ons.

Facebook

Contact Info

vzw Denderkind

Openingsuren secretariaat

Maandag 08u00-12u00 en 12u30-16u30
Dinsdag 08u00-12u00 en 12u30-16u30
Woensdag 08u00-12u00
Donderdag 08u00-12u00 en 12u30-16u30
Vrijdag 08u00-12u00 en 12u30-16u30
Zaterdag gesloten
Zondag gesloten

Nieuwsbrief

Schrijf u in op onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van alle actualiteit omtrent vzw Denderkind!